Een dag in het leven van

Lief dagboek,

Waarom zijn ochtenden toch zo moeilijk, weer was het de stem van mijn moeder met ‘suus moest je niet allang uit bed?’ waardoor ik wakker schrik. Ik had toch 3 wekkers gezet? Ja hoor gemiste alarmen geeft mijn samsung netjes aan. Mooi is dat, gelukkig kan ik het nog halen als ik opschiet. Als een razende pak ik mijn koffer en tas in, maar helaas niet alles past erin dat betekent dat ik een extra tas nodig heb, bah ik haat het als ik met een rugzak, boodschappentas en koffer op pad moet. Maar goed het is niet anders. Op het nippertje haal ik mijn trein, al was het nog spannend omdat ik mijn weekend OV nog moest opladen. Gisteren terug gaan naar Amsterdam was ook niks geworden omdat ik dan meer dan 2 uur onderweg zou zijn vanwege werkzaamheden, dus dit is wel beter. Mijn sprinter komt er precies aan als ik het perron op loop, timing.

In de trein is het nog best druk omdat het nog spits is, dus ga ik maar staan. Goed voor de been en rugspieren met al mijn baggage dus een halve workout it is. Als ik een beetje een comfortabele plek heb gevonden kijk ik op mijn telefoon om de overstap te controleren, shit de trein waarvoor ik zo gehaast heb is weer eens uitgevallen. Dus dat betekent de gewone intercity, maarja dat duurt wel weer een half uur langer voordat ik er dan ben. De bedoeling was om eerst langs huis te gaan zodat ik mijn koffer en extra tas eerst kon opruimen en dan vanaf uilenstede met de fiets naar college kon. Ik zou daar een uur de tijd voor hebben, maarja met een half uur haal ik het waarschijnlijk weer net niet. Ik kan mijn spullen wel in de bestuurskamer laten de hele dag, dus dan doe ik dat maar straks. De rest van de treinreis verloopt gelukkig rustig en ik kijk een TED Talk, want ik ben mijn ipod met muziek vergeten.

Eindelijk ik ben op Amsterdam Zuid, de metro haal ik net niet en ik heb geen zin om in de kou te wachten dus ik ga lekker lopen. Grappig dat hier nog wel sneeuw ligt terwijl het in Rotterdam al helemaal gesmolten is. Altijd als ik langs het bofkontenbos loop moet ik ook even kijken of ik nog de lieve varkentjes zie, maar het is nu zo koud dat ik denk dat ze binnen zitten, als ze er uberhaupt nog zijn want het zou misschien gesloopt worden. Ik zie geen varkens en hoop dat ze nog gewoon ergens binnen zitten en niet door de gemeente weg zijn gehaald omdat ze daar nog meer hoge gebouwen willen neerzetten.

Het eerste college begint goed, ik schrijf alles netjes mee en ik kan me best goed concentreren. In de pauze komt Iris even naar mij en Chav gelopen en dan bedenk ik me nog dingen die ik voor bestuur moet doen. Snel even opschrijven in mijn boekje voordat ik het vergeet. Ook de tweede helft van het college kan ik mijn aandacht er goed bijhouden, zelfs zo goed dat ik niet doorheb dat de docent over zijn tijd heen gaat waardoor ik te laat kom voor mijn Extern vergadering en ik dus snel naar beneden moet rennen (van F6 naar de tuinzaal). De vergadering duurt redelijk lang, waardoor ik weet dat ik moet opschieten voor mijn volgende college. Ruud vraagt waar we zitten, goeie vraag ik heb net iets van een BB announcement gekregen dat vanwege rariteiten met het roostering we een ander lokaal hebben, snel zoek ik het op en wat blijkt we zitten in de MF. Dus weer snel naar de Menskamer om mijn jas en spullen te pakken die ik nog nodig heb. Samen met Ruud loop ik gezellig naar het lokaal, die heb ik ook al een tijdje niet gezien maar hij is dan ook hard aan het leren voor zij-instroom Geneeskunde. Wel gek als je iemand eerst super veel ziet en opeens toch een stuk minder, na een paar minuten gaat het gesprek toch weer over op bestuur. Hoe het gaat met het nieuwe bestuur, ja is toch weer anders dan met het oude bestuur en dat me dingen opvallen die Ruud en Gertrand in het begin ook veel tegen ons zeiden. Grappig dat je een jaar later toch anders tegen dingen aan kan kijken, want toen was ik het niet met hun eens.

Het tweede college begint goed en ik probeer aantekeningen te maken, maar al snel let ik niet meer echt op wat er gebeurd en bedenk ik me dingen die ik nog allemaal moet doen, ik maak dus een lijstje met wat ik vandaag nog wil doen en welke dingen minder haast hebben. Dan bedenk ik me dat ik nu weer moet proberen op te letten en nee dat mailtje kan echt wel even wachten tot vanavond, want als ik dat nu ga doen dan gaat het van het ene mailtje naar het andere mailtje en voor ik het weet is het college voorbij en heb ik allemaal andere dingen gedaan en geen woord gehoord van wat de docent heeft gezegd. Toch wordt ik weer afgeleid en ik ga dingen opzoeken voor mijn bachelorstage. Verder verstuur ik nog wat whatsappjes aan andere studieverenigingen die mij geappt hadden of die ik nodig heb. Ik hoop dat deze man niet over de tijd heen gaat want ik moet wel meteen weer door, maar gelukkig doet deze man dat niet. Ik kan twee dingen doen, meteen door naar de Spar en daar omkleden en dan een banaan kopen en die eten, of ik kan nog snel naar de Menskamer rennen daar mijn banaan halen die ik vergeten was en omkleden. Ik besluit het tweede te doen en precies 2 minuten voordat ik aan de slag moet kom ik binnen bij de Spar aangekleed en wel.

Ik zou werken tot 19.00 uur omdat ik er eigenlijk vanuit was gegaan dat ik vanavond nog zou afspreken, maar die afspraak is niet doorgegaan, dus als ik om 19.00 uur de vraag krijg of ik eerst nog even wat wil afmaken vind ik dat prima. Nadat het af is ga ik naar de bestuurskamer terug waar nog al mijn spullen liggen en ik zoek op de computer nog een document op wat ik nodig had. Na deze gelezen te hebben stuur ik nog een mailtje en dan is het tijd om mijn spullen te pakken en naar de metro te gaan. Daar aangekomen mis ik uiteraard net de metro en moet ik even wachten op de volgende tram, gelukkig duurt dit niet heel lang. Bijna thuis denk ik na over wat ik ga eten, ik heb nog roerbakgroenten liggen maar als ik kijk naar de waslijst aan zaken die ik nog moet uitvoeren, denk ik dat ik geen zin meer heb om nog echt te gaan koken, ik besluit dat ik als ik thuis kom wel even kijk waar ik zin in heb.

Eenmaal thuis om half 9 merk ik op dat er nog licht brand in mijn kamer, huh dat is gek. Ohja ik weet het alweer ik ben zaterdagochtend voor de bachelor voorlichtingsdag in haast vertrokken met mijn koffer zodat ik in de middag in één keer door kon naar Rotterdam. Het plan was dat ik in de ochtend zou opruimen en de afwas zou doen, maar omdat ik moeite had met op tijd opstaan ligt dit er nog.