De functies (vice)Secretaris en Commissaris Mens-kamer

Lieve allemaal,

Deze week is het mijn beurt om wat over mijn functies en ervaringen binnen het bestuur te vertellen! Het afgelopen jaar heb ik twee bestuursfuncties mogen uitvoeren: Vicesecretaris en Penningmeester AC.

Met mijn functie als vicesecretaris heb ik vooral de secretaris (Maartje) ondersteund. Zo hebben we bepaalde taken van het secretariaat samen uitgevoerd, maar ook taken onderverdeeld. In het stukje over de functie secretaris, wat Maartje enkele weken geleden heeft geschreven, staan vrijwel alle taken al benoemd. Ik wil jullie dan ook vooral daar naartoe verwijzen omdat alle taken van de vicesecretaris vanaf volgend jaar volledig onder de secretaris zullen vallen.

Vanaf volgend jaar is Penningmeester AC veranderd in de Commissaris Mens-kamer. Hieronder zullen alle taken van de voormalig Penningmeester AC vallen en ben je daarnaast ook hoofdverantwoordelijk voor de Mens-kamer. Je zult je als Commissaris Mens-kamer voornamelijk bezig gaan houden met de financiën van de Activiteiten Commissie. Hieronder vallen de bar in de Mens-kamer en de activiteiten die de AC organiseert. Voor de bar doe je elke maand de standaard inkopen en kies je daarnaast ook een ‘Special van de maand’. Aan het einde van de maand tel je de barvoorraad en houd je bij wat er door iedereen is gestreept. Aan de hand van de streeplijsten van de bar en incassolijsten van activiteiten voer je samen met de Penningmeester van het bestuur de incasso’s uit. Al je inkomsten en uitgaven houd je zowel op papier als digitaal bij, zodat je goed overzicht hebt en ook resultatenrekeningen kan maken. Het is voor deze functie dus erg belangrijk dat je affiniteit hebt met geld en dat je gestructureerd te werk kunt gaan.

Voor het openen en sluiten van de Mens-kamer maak je het rooster. Hierdoor is de kamer altijd van 08.30 tot 17.30 geopend. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het interieur van de Mens-kamer. Wanneer er iets kapot is, zorg jij ervoor dat het wordt gemaakt. Dit hoef je natuurlijk niet per se zelf te doen, je kunt het ook aangeven in een vergadering en binnen het bestuur afspreken wie het oppakt. Onder de Mens-kamer valt ook de EHBO-doos, die up-to-date gehouden moet worden en de vissen, die natuurlijk gevoerd moeten worden. Ook de vissen hoef je natuurlijk niet elke keer zelf te voeren, hier kun je ook een rooster voor maken. Tot slot is het jouw taak de sferen van de Mens-kamer te verzorgen bij bijvoorbeeld Sinterklaas, Kerstmis en Pasen. Ook dit doe je natuurlijk allemaal met behulp van de rest van het bestuur.

Dit laatste geldt niet alleen hiervoor, maar voor het hele bestuursjaar. Je gaat samen het avontuur aan! Je leert er ontzettend veel van en daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk! Je ontwikkelt jezelf op een heel ander gebied dan alleen je studie en maakt een vriendengroep voor het leven. Ik zou het persoonlijk echt iedereen aan kunnen raden.

Als er nog vragen zijn of als er iets onduidelijk is, laat het mij dan vooral weten!

Liefs,
Dominique