CoBo mania

Lieve allemaal,

Ook ik mag eraan geloven om een blog te schrijven. Vroeger hield ik van schrijven, maar door de jaren heen ben ik mijn liefde voor schrijven een beetje verloren. Wie weet vind ik die liefde weer terug door het schrijven van de blog.

Onderhand zijn we alweer bijna één maand bestuur, wat vliegt de tijd toch snel. In deze maand hebben we een hoop gedaan: borrels van andere verenigingen bijgewoond, eigen Mens-activiteiten, CoBo’s bijgewoond, bestuurszaken, sociaal leven buiten Mens (ja dat bestaat ook nog) onderhouden en toch ook nog ergens school tussen proppen. Door al deze activiteiten was ik eigenlijk alleen thuis om te slapen, wat tot de leuke grapjes van mijn ouders leidde: ‘Oh woon jij ook nog thuis?’, ‘Wow jij bent ook weer eens thuis’,  ‘Wat is dit nou Aida is ook weer eens thuis’. Gelukkig is de agenda na deze week een stuk rustiger, zo houden we mams en paps ook een beetje tevreden.

Iets wat ons de afgelopen tijd bezig heeft gehouden was de voorbereiding van onze eigen constitutieborrel! Vol goede moed stonden we om 11 uur klaar om de hele Mens-kamer te strippen. Ik kan je zeggen dat is veel werk, maar met veel doorzettingsvermogen en de hulp van lieve leden was dit zo gedaan. Ik spreek voor ons allen als ik zeg dat het een geslaagde CoBo was. Nog even een shout out naar onze geweldige bewakers, bestuur ’17, de nuchterdiensten en de verantwoordelijkheidsdiensten. Door jullie hebben we de avond overleefd, thanks guys veel liefde <3

Na de CoBo gingen we nog door naar Il Caffe, wat de volgende ochtend een minder goed idee bleek te zijn, aangezien we om 7 uur ’s ochtends al klaar stonden om de boel weer schoon te maken en weer in te ruimen. Dit verliep allemaal wel soepeler dan verwacht, waardoor ik nog een welverdiend dutje kon doen, genieton.

Nu onze CoBo voorbij is kunnen we weer focussen op andere dingen zoals de eerste Mens-lunch onder leiding van bestuur ’18! Lekker poffertjes vreten met z’n allen, wie wil dat nou niet?
Verder is vrijdag de informatiebijeenkomst van ssMNW, waar twee oud organisatoren hun ervaringen met jullie zullen delen. Kom vooral langs, check het facebook evenement voor meer informatie.

In een maand hebben we al zo veel gedaan, nieuwe mensen ontmoet en heel veel panty’s gekocht. Ik ben benieuwd wat de rest van het jaar ons gaat brengen. Ik heb er in ieder geval veel vertrouwen in!

JOE

Aida

JOEHOEEEEEEEE!

Joehoe allemaal,

Wat leuk dat jullie de tijd nemen om eventjes deze prachtblog te lezen, wel met gevaar voor eigen leven aangezien ik nog nooit zoiets heb gedaan en van nature nu niet echt een schrijver maar meer een prater ben. Ik ben soms stil, maar als ik wat bier op heb en ik ben op mijn gemak dan kom ik helemaal los. Zo kreeg ik afgelopen week tijdens het prachtvak  Studie en loopbaan te horen dat ik humoristisch ben. Misschien is dat zo’n karaktereigenschap die je zelf niet doorhebt, maar daardoor juist extra leuk is om te horen te krijgen dat het wel zo is.

Met wat biertjes op schaam ik me voor vrij weinig dingen en ga ik hele rare dansjes doen heb ik zo vernomen van een aantal mensen. Helaas was hier ook beeldmateriaal van en denk ik dat ik niet kan ontkennen dat dit inderdaad zo is. Gelukkig bestaat er zoiets als Snapchat waarbij je de volgende dag alles kan terugkijken van wat een ander je gestuurd heeft (echt super…) en zie je wat je zelf hebt aangericht.

De eerste twee dagen van deze week waren al meteen erg druk. Op maandag hadden we de COBO van MFVU en dinsdag de Après-ski borrel met veulll Flügel. Beide waren erg geslaagd en vooral op de Après-ski kunnen we tevreden terugkijken. Op de borrel merkte ik al meteen wat voor verantwoordelijkheidsgevoel het bestuur je geeft. Tijdens de borrel waren de lampen boven de bar gebombardeerd tot een soort boksballen en het enige gevoel wat ik had was ohjeeee, dadelijk vliegen ze door de ruimte. Eerder had ik hier smakelijk om kunnen lachen, maar nu was er een gevoel in me wat naar boven kwam waarvan ik niet wist waar het vandaan kwam.

Toch is alles nog wel wennen en moet je met veel meer dingen rekening houden dan je op voorhand bedenkt. Zo moet je niet vergeten je huissleutels uit de BK te halen wanneer de VU sluit, moet je vooral niet vergeten je brood op te ruimen wanneer je weggaat en moet je, ik spreek uit ervaring, geen hele aparte opmerkingen maken. Zie de titel zeg maar….zoiets krijg je namelijk nog erg vaak te horen 😉. Maar ook serieuze zaken zoals de menskamer netjes houden, studenten helpen met vragen en afspraken maken horen erbij.

Ik ben nu ongeveer drie weken penningmeester en het is wennen geweest, maar ik had het nu al niet willen missen. Zoveel mensen die je ontmoet, dingen die je leert doen en vergaderen. Ondanks dat we elkaar binnen het bestuur pas kort kennen, is er nu al een hele goede band en leer je de mensen uit je bestuur heel anders kennen. Zo heeft onze voorzitter een hartje van goud en kan onze commissaris Mens-kamer heel goed biertjes drinken en heeft de communicatie-skills van een pro.

Voor nu is eventjes mijn inspiratie op en zit mijn lange treinreis er bijna op. Ik hoop dat jullie deze blog met plezier hebben gelezen en ik zie jullie snel!

Houdoe!

Xxx Maaike

 

Keuzes, keuzes, keuzes

Hoi allemaal!

Toen ik een paar maanden geleden me aan het oriënteren was op of ik in het bestuur wilde, heb ik aan een paar oud-bestuursleden gevraagd wat zij naast alle voordelen, de nadelen van een bestuursjaar vonden. Een greep uit de antwoorden die ik kreeg: openen om half negen ‘s ochtends na een iets te gezellige borrel, bestuursfoto’s maken met korte rokjes en dunne panty’s aan in de winter, en.. om de zoveel weken een bestuursblog schrijven.

Een bestuursblog mag dus blijkbaar over van alles gaan. Bijvoorbeeld over wat je de afgelopen week hebt meegemaakt. Mijn week was helaas niet erg spannend, ik heb een tentamen gehad en ik ben verder een paar dagen ziek geweest. Dus moest ik iets anders kiezen om over te schrijven. Dat was lastig, want als er iets is waar ik niet goed in ben is het keuzes maken. En dan vooral als je binnen een korte tijd die keuze moet maken. Grote keuzes waar je langer de tijd voor hebt gingen me daarom meestal wel makkelijker af: welke studie, of ik in het bestuur wilde en welke functie ik wilde hoefde ik zelfs niet lang over na te denken (al moet ik zeggen dat ik helemaal geen idee heb als je me vraagt wat ik later wil gaan doen). Maar het zijn de kleine keuzes waar je minder tijd voor hebt die lastig zijn: Wat doe je vandaag aan? Wat neem je voor ontbijt? Ga je wel of niet rennen voor de metro die net aan komt rijden? Ga je leren of netflixen? (oke nee die is snel gemaakt haha). Wat neem je van die superlange kaart met alleen maar lekkere dingen? Ik heb al zo vaak gehad dat iedereen aan tafel al iets had gekozen, maar ik nog aan het stressen was om iets te kiezen omdat ik de ober al zag aan komen lopen. Kortom, keuzes maken blijft lastig.

Maar, om terug te komen op het begin, naast de nadelen die de oud-bestuursleden aan mij vertelden, waren er gelukkig natuurlijk ook heel veel voordelen. Je leert nieuwe mensen kennen, hebt een superleuke tijd met je bestuursleden, en je leert meer dan je dacht dat je nog had kunnen leren. Ik hoop dat keuzes maken een van die dingen zal zijn 😊

Als laatste wil ik even zeggen dat ik (voor nu) de bestuursblog nog niet als een nadeel ga beschouwen. Het lijkt me namelijk echt heel erg leuk om de blogs van mijn bestuursleden te gaan lezen. En dan vooral over een paar jaar alles nog eens terug te kunnen lezen over het jaar waarvan ik er vertrouwen in heb dat het een hele mooie gaat worden. Ik hoop dat jullie er net zoveel van gaan genieten als ik!

Liefs,

Renske

Eerste blog ’18

Lieve allemaal,

Nu moet ik toch maar echt eens gaan beginnen met het schrijven van de blog. Ik zal eerlijk toegeven dat ik hier een beetje tegenop zag. Ik ben al niet zo’n ster in creatief schrijven en dan moet ik ook nog eens een blog schrijven… Maar zoals ik wel vaker zeg: ‘Komt allemaal goed’.

De eerste week van het bestuursjaar van Bestuur ’18 zit er inmiddels alweer op. Op dinsdag 23 januari hebben wij het stokje overgenomen van het Bestuur ’17. De afgelopen maanden die hieraan vooraf gingen hebben we allemaal ontzettend hard gewerkt om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het aankomende jaar. Ik wil toch nog even van de gelegenheid gebruik maken om nogmaals Bestuur ’17 te bedanken. Niet alleen voor de goede inwerking, maar ook voor het afgelopen jaar. Ze hebben de lat hoog voor ons gelegd. Het is een mooi streven om hun niveau te evenaren en ik zou geen deel uitmaken van Bestuur ’18 als ik niet zou zeggen dat we dit gaan verbeteren.

Na de wissel konden we gelijk goed van start gaan. Als eerst het gala in de Escape Delux samen met de verenigingen Anguila, Kraket, Salus en Subliem. Ik mag wel zeggen dat dit een prima feestje was. Iedereen was helemaal opgedoft en afgestoft. De heren stonden allemaal strak in het pak en de dames zagen er prachtig uit in hun jurken. Helaas hadden wij als bestuur weinig tijd om bij te komen van dit feest. Wij mochten de dag erna meteen door naar de CoBo van GeoVUsie. Na een aantal pilsjes (en een klein beetje voordringen, want het duurde allemaal wel erg lang) was het uiteindelijk de beurt aan S.V. Mens om te recipiëren bij het nieuwe bestuur van Geo. Het kwam nu op mij aan om de bestuursleden van Geo zo lang mogelijk te vervelen met een praatje over eigenlijk helemaal niks. Gelukkig ligt creatief praten mij iets beter dan bloggen. Na ongeveer 10 minuten werd ik op mijn schouder getikt dat het nu toch echt tijd wel tijd werd om af te ronden, omdat de bestuursleden van Geo het niet meer vol hielden. Missie geslaagd!

Ik denk dat het bij deze ook tijd is om deze blog af te sluiten. Als laatst wil ik toch nog even kwijt dat ik heel erg veel zin heb in het aankomende jaar. Ik heb het geluk dat ik met een hele gezellige, leuke groep dit bestuursjaar mag doen, dus heb er alle vertrouwen in dat wij iets moois neer gaan zetten.

Arjan, out.

 

 

 

 

 

 

Allerlaatste voor ’17 + overdrachtsweekend

Lieve allemaal,

Daar zit ik dan… in de trein terug naar Amsterdam. Wat hebben we een mooi weekend gehad in het Brabantse Handel! Met het KB en HB een weekendje weg voor de laatste dingetjes, maar vooral voor heel veel gezelligheid en teambuilding. Ik zal jullie een korte impressie van dit weekend geven.

Om 15.30 begon het allemaal voor het KB. Door opdrachten op de VU uit te voeren, kwamen ze erachter waar ze naar toe moesten en als een malle gingen ze naar Schiphol. Helaas, er werd niet gevlogen naar een warm, zonnig land, maar er moesten opdrachten uitgevoerd worden en een beetje snel ook. Het KB was super snel en stuurde ons prachtige foto’s en filmpjes door van hun avontuur! Echter bleek één opdracht toch wel erg moeilijk. Een KB-lid probeerde zijn charmes in de strijd te gooien en onderuit te komen, maar dit is uiteraard niet gelukt. Het KB kwam daarentegen wel met een briljante, creatieve oplossing, +1 !! De reis vervolgde in de trein waar ook opdrachten uitgevoerd moesten worden. Genoten hebben wij van de dansjes en liefdesbrief die we doorgestuurd kregen, maar vooral van de nieuwe rap. Jullie moeten de mannen van het KB maar eens vragen naar die rap, die in ieder geval goed geoefend is dit weekend. Na een lange reis kwamen we bij het huisje aan, werden er boodschappen gedaan, gekookt, bedjes opgemaakt en gechillt! Na de avondmaaltijd ploften we allemaal op de bank en stoelen en was het tijd voor het eerste spel: Ranking the Bestuursleden! Zowel het KB als HB werd geranked en wat hebben we gelachen deze avond, de details zullen we voor ons houden. Nog een complimentje voor de nummer 1 Renske en nummer 2 Chayenne van het spel! Het werd hierna nog een lange, gezellige avond.

De volgende ochtend zat iedereen om 09.00 aan het ontbijt  (dit was de bedoeling) en om 10.30 stond de overdrachtsvergadering op de planning. Daarna werden er nog de laatste dingetjes overgedragen en eigen ervaringen gedeeld, om ons vervolgens allemaal in bestuurskleding te hijsen! En WAUW… Wat heeft het KB mooie, matchende kleding. Ik zou als ik jullie was zeker naar de ALV komen aankomende dinsdag 23 januari, om hun bestuursfoto als eerste te bewonderen! De rest van de avond stond nog in het teken van twee spellen, om de vereniging beter te leren kennen en wederom elkaar. De avond was verder  fantastisch! Lekker eten en drinken, muziek, dansen, meezingen en vooral heel veel gelachen!

Over twee dagen is het zover, de wissel-ALV! Lief KB, wij denken dat jullie er helemaal klaar voor zijn om verder te gaan als het 18e bestuur der S.V. Mens!

Lief huidig bestuur, wat voelt dit raar. Ik denk dat wij trots mogen zijn op in ieder geval onze inzet en hart voor de vereniging! Wat hebben we leuke dingen mogen doen en meemaken en allemaal op professioneel niveau mogen groeien. Maar het allermooiste is onze hecht groepje. Wat was het bijzonder om met 5 vrienden dit avontuur te mogen beleven… Ik ga jullie heel erg missen, maar weet zeker dat dit een ervaring was om nooit te vergeten en dat we elkaar blijven zien! Altijd in het <3 !!

Dikke kus, voor alle Mens-leden, vrienden en familie, die ons dit jaar gesteund hebben!

Liefs, Maartje

Nog maar 10 dagen

Lieve iedereen,

Op 24 januari 2017 zijn wij als Bestuur 17 aangesteld, dit is alweer bijna een jaar geleden.. Op dinsdag 23 januari aanstaande (nog maar tien dagen) gaan wij als het goed is weer wisselen. Hiervoor staat er een prachtig kandidaatsbestuur te popelen om te kunnen beginnen. De aller laatste dingetjes voor de overdracht zal worden gedaan tijdens deze laatste dagen, daarnaast zullen wij met z’n allen volgend weekend op overdrachtsweekend. Hier mag ik natuurlijk nog niks over zeggen, want dit zal een grote verassing zijn.
Nu mijn bestuursjaar een beetje tot zijn einde loopt, ga je toch altijd een beetje terugblikken. Dit jaar was in een woord ‘fantastisch’! Dit omdat je met mensen in een bestuur gaat waarvan ik niet iedereen kende in eerste instantie, maar toch enorm intensief met elkaar gaat samenwerken. Dit is zo goed bevallen, het is een mooie vriendengroep en ik hoop ook niet dat we elkaar na de 23e heel weinig zullen zien. Ik heb enorm veel geleerd op organisatorisch gebied, maar door deze mensen leer je ook omgaan met allemaal verschillende persoonlijkheden op wat meer professioneel gebied. Daarnaast leer je zo veel skills door een bestuursjaar van praatjes houden tot plannen en alles er tussenin! Persoonlijk denk ik dat ik gegroeid ben, ouder ben geworden en iets meer ballen heb gekregen wel. Kijk mijn ballen mogen nog meer groeien, maar gelukkig heb ik nog een heel leven voor me en is dit toch een mooi opzetje!

Qua functies (Promotie en Voorlichting) ben ik mega blij dat ik deze dit jaar heb mogen bekleden. Ik heb veel contact gehad met de mensen van de opleiding MNW en MNS, mogen helpen bij alle voorlichtingsactiviteiten. Deze hebben nu een mooi concept en worden goed ontvangen. Daarnaast zorgde ik natuurlijk altijd voor de mooie posters die te zien zijn in de Mens-kamer, afgezien van die van commissies natuurlijk. Hier heb ik mijn hoogtepunt bereikt met de poster van de Mens-lunch met de special van het broodje kroket ;). Een van mijn hoogtepunten zijn toch wel de introductiedagen, die ik met veel plezier heb mogen organiseren en bijwonen. Veel enthousiaste nieuwe eerstejaars hebben deze week echt heel tof gemaakt!!

Ik wil echt iedereen alvast bedanken voor afgelopen jaar, want zonder jullie leden is er geen vereniging! Daarnaast kijk ik ook wel uit naar de wissel-ALV en misschien ga ik toch nog wel een traantje wegpinken, wil je daar bij zijn (wie wil dat niet), komt allemaal naar de ALV op 23 januari!

Veel liefs,
Dun

Afsluitende bestuursblog

Lieve allemaal,

Nu is het ook voor mij tijd om mijn allerlaatste bestuursblog van dit jaar te schrijven. Tijdens de Wissel-ALV op dinsdag 23 januari a.s. gaan wij, zoals jullie misschien al weten, namelijk aftreden als bestuur. Een super gemotiveerd kandidaatsbestuur staat al te trappelen om het van ons over te nemen, dus ik heb er alle vertrouwen in en geef het stokje graag door! Toch is het wel een heel gek idee dat het er dan voor ons helemaal op zit.

Momenteel zijn wij als bestuur echter nog druk bezig met de laatste voorbereidingen voor onze laatste activiteit van ons bestuursjaar en hoeven we nog even niet te denken aan de tijd die zal komen als wij klaar zijn als bestuur. Ik heb het natuurlijk over de Nieuwjaarsborrel op vrijdag 12 januari van 18.00 tot 22.00 in de tuinzaal van het W&N-gebouw, waar wij iedereen graag uitnodigen om samen met ons terug te blikken op het afgelopen jaar!

Het afgelopen jaar is echt voorbij gevlogen. Ik kan me bijvoorbeeld nog zo herinneren dat we ons beleidsplan aan het schrijven waren en dat we in de kou onze bestuursfoto’s aan het maken waren. Toch is dit echt al ruim een jaar geleden, terwijl dit totaal niet zo voelt. Ik heb ontzettend veel geleerd en ontzettend veel leuke mensen leren kennen. Ik had het absoluut voor geen goud willen missen en zou dan ook iedereen aanraden om een bestuursjaar te gaan doen.

Dat ik nu (bijna) klaar ben met het bestuur, betekent natuurlijk niet dat ik nu niet meer actief zal zijn binnen Mens. Ik kijk er bijvoorbeeld enorm naar uit om me nog meer in te gaan zetten voor verschillende commissies, dus jullie zullen zeker nog wat van me horen!

Veel liefs,
Dominique