Bestuur gezocht!

Voorzitter
Als voorzitter is het jouw taak om alles te overzien en te begeleiden. Dit houdt in dat je moet kunnen anticiperen en sociale skills moet hebben. Zo moet je kunnen zien waar mensen hulp nodig hebben en zorgen dat hier op tijd bijgesprongen wordt. Bovendien is het jouw taak om het bestuur gemotiveerd en doelgericht te houden.
Verder zit je de vergaderingen voor en zorg je ervoor dat deze goed voorbereid zijn en gestructureerd verlopen.
Daarnaast maak je de nieuwsbrief en hou je contact met de broertjes, dit zijn andere studieverenigingen op de VU. Dit betekent dat je ook met hun vergadert over zaken die VU breed zijn.
Al met al is het heel uitdagend en leer je veel over de VU en over besturen in het algemeen. Je zal over veel verschillende zaken binnen het bestuur leren terwijl andere zich vooral focussen op hun gebied. Dit maakt het heel veelzijdige uitdagende functie.
Wil je meer weten?
Schroom dan vooral niet om mij (Suus) aan te spreken!!

Penningmeester
De penningmeester houdt alle financiële zaken binnen de vereniging op orde. Dat betekent dat je aan het begin van het jaar een begroting opstelt en dat je de rest van het jaar bezig bent om te zorgen dat men daar zich zo goed mogelijk aan houdt. Niet onbelangrijk is dat alle in- en uitgaven netjes bijgehouden worden in een boekhouding waar alle bonnen, facturen, incasso’s en afschriften in terug te vinden zijn. Daarnaast is het ook zaak dat de uitgaven van alle commissies goed in de gaten gehouden worden. Verder verzorg je ook de boekverkoop aan het begin van elke periode (hiervoor heb je contact met de VU boekhandel) en de kledingverkoop.

Vicevoorzitter
De hoofdtaak van de vicevoorzitter zit al in het woord: je bent de vice (=rechterhand) van de voorzitter. Je geeft deze feedback, ondersteund deze en valt in waar nodig. Ook jij hebt dus overzicht van alles wat er bij Mens gebeurd. Daarnaast maak je het open-sluitrooster van de Menskamer, organiseer je bestuursuitjes en het jaarlijkse oud-besturendiner.
Vaak wordt de taak van vicevoorzitter gecombineerd met een tweede functie.
Spreek Kiki aan voor meer informatie!

Commissaris Onderwijs
Zoals de naam al laat doorschemeren ben je als Commissaris Onderwijs voornamelijk bezig met het onderwijs. Je onderhoudt de onderwijs gerelateerde stukken op de website en organiseert onderwijs gerelateerde activiteiten. Verder ben je actief bezig met de onderwijskwaliteit van MNW en leer je hoe het onderwijs in elkaar zit. Als je affiniteit hebt met onderwijs is dit gewoon vet, je spreekt docenten vaker en op een andere manier en je draagt je steentje bij aan de opleiding.

Commissaris Voorlichting
De Commissaris Voorlichting houdt zich bezig met de voorlichting. Dit is een hele fijne functie om te combineren met onderwijs omdat ze veel overlap hebben. Je helpt hier de voorlichter bijvoorbeeld bij de bachelorvoorlichtingsdag, ook ben je bezig met het vacatures op de website. Met deze functie zal je veel samenwerken met Koen Nelissen, de voorlichter van MNW, om MNW zo goed mogelijk op de kaart te zetten.
Bij vragen ga je naar Gertrand!

Commissaris Intern
Als Commissaris Intern hou je je bezig met alle zaken rondom de commissie. Je houdt een oogje in het zeil en zorgt elke commmissie voldoende leden heeft. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het OMA (het Orgaan der Mens Alumni), de ereleden, leden van verdiensten en het werkplekkenbestand. Wat betekent dat je onder andere een diner gaat organiseert voor de alumni en misschien wel nieuwe ereleden mag aanstellen!
*Vicesecretaris
Als vicesecretaris ben je, samen met de secretaris, verantwoordelijk voor de (digitale) post en de notulen. Je helpt de secretaris waar nodig, ledenlijst aanpassen, kaarten of anthropossen versturen en heel veel andere kleine dingetjes!
Voor meer informatie, loop even naar Iris.

Secretaris
Als secretaris ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van de post en de correspondentie die hierbij komt kijken. Daarnaast is het de taak van de secretaris om te notuleren tijdens vergaderingen en de notulen van de Algemene Ledenvergadering te verwerken.
Een belangrijke taak is verder het up to date houden van de ledenlijst en de mailinglijsten. Denk vooral aan het verwerken naar nieuwe leden of het verwijderen van de oudleden, zodat er mailtjes naar de juiste mensen verstuurd worden. Ook het versturen van de Anthropos naar andere verenigingen binnen en buiten de VU wordt ook gedaan door de secretaris.
Zo zie je dus dat de taken van de secretaris afwisselend zijn!
Chavelli is de huidige secretaris, dus voor meer informatie kun je naar haar toe

Commissaris Promotie
Verder heb je ook de functie Commissaris Promotie. Die houdt zich voornamelijk bezig met de promotie rondom alle evenement en activiteiten van Mens. Daarnaast moet je ook de de facebook van onze mascotte Viskey onderhouden.
Maar je gaat ook een van de leukste activiteiten van het hele jaar regelen: de introductiedagen. Je gaat op zoek naar mentoren, maakt een mooi introductiedboekje, plant wat leuke activiteiten ervoor en tijdens de introductiedagen regelen dat alles soepeltjes verloopt. Verder zorg je ervoor dat er in de introductiemaand september wat activiteiten worden georganiseerd.
Mocht je vragen hebben, dan kun je naar Ariana.

Commissaris Extern
Ook nog de functie Commissaris Extern. Als Commissaris Extern ben je verantwoordelijk voor het creëren van een toekomstperspectief voor de MNW’ers. Denk hierbij aan een bedrijfsuitje (dit jaar was dat naar Philips), carrière-avonden en aankomend jaar de carrière-dag. Daarnaast ga je op zoek naar bedrijven die een samenwerking met SV Mens willen aangaan. Denk hierbij aan wederzijdse gunsten of sponsoring. Ook ben je de voorzitter van de Commissie Extern, wiens doel het is je te ondersteunen bij je taken. Meer info bij Ruud.

Voor verdere vragen kun je mailen naar bestuur[a]mens-vu.nl

bestuurszoeking-2-1