Meet the Parents: Do

Dit weekend is het bestuur afgereisd naar Alphen aan den Rijn om Dominique haar ouderlijk huis te bezoeken. Na een erg gezellige reis in de mooie gele treinen van de NS worden we op het station opgehaald door Dominique en haar moeder. De auto van Dominique kennen we zo onderhand wel, een prachtige witte Fiat 500. Maar de auto waarmee hij moeder reed overtroefde al onze verwachtingen, een heerlijke cabrio zorgde direct voor discussie wie in welke auto mocht. Eenmaal aangekomen merken we dat het ontzettend lekker weer is (lees heel warm) en besluiten we lekker met een koud drankje en hapje neer te ploffen op het terras in de tuin. Ik had natuurlijk het weerbericht niet gelezen en had dus een lange warme broek aan, gelukkig had Do nog een oversized sportbroekje die me ook nog best wel oké stond…. Ook voor Maartje was er een grote verrassing, ze mocht namelijk slapen onder een dekbed van haar favoriete meidenband. Genietende van de zon hebben we kennis gemaakt met Dominique haar moeder wat tot erg veel gezelligheid en gelach leidde.

Tussendoor werd besloten dat we kort foto’s gingen maken rond het Archeon, daar aangekomen bleek echter dat we gewoon naar binnen konden wandelen. Uiteraard schrokken wij hier niet voor terug en hebben we even een stukje Archeon verkend waar zelfs een medewerker zo aardig was een fotootje te schieten van ons. Terug gekomen in het huis wachtte een diner van heerlijke hapjes ons op die we lekker hebben opgepeuzeld in het zonnetje. Rond een uur of 11 besloten we langzaam richting de “binnenstad” van Alphen te gaan om eens te kijken wat voor een gezelligheid daar te beleven viel. Echter gingen we pas om 12u lopend op pad gezien het veel te gezellig was. Na een korte wandeling (waar wij onderweg een mini-step en andere onzin hebben uitgehaald) kwamen we aan bij DE plek waar Dominique altijd ging stappen “Schatjes”. Het werd wel duidelijk dat Do hier vaak kwam door het aantal mensen wat haar herkende. Na een heerlijke avond te hebben gedanst zijn we weer terug gewandeld, waar onderweg de lokale jongeren ons voor gek verklaarde dat lui uit Amsterdam in Alphen waren. De volgende ochtend werd er weer veel te goed voor ons gezorgd met een verrukkelijk ontbijt (EN KOFFIE) maar helaas was het snel daarna alweer tijd om te gaan.

Al met al een super geslaagd weekendje in de Wereldstad Alphen, super leuk Dominique haar moeder te ontmoeten en de plek waar zij is opgegroeid ook een keer te zien. Om nog maar te zwijgen over de goede portie gezelligheid en vooral even geen bestuurszaken. We kunnen er weer tegenaan!