Treinen

Velen van ons wonen nu in het mooie Amsterdam op kamers. Sommigen met huisgenootjes anderen lekker op zichzelf. Zeker in het begin van je studententijd zul je nog wel regelmatig de trein naar thuis thuis pakken om een weekendje verwend te worden en verhalen te vertellen aan familie. Daar hoort natuurlijk ook een treinreis bij… Voor mij is dat een reis van dik 2,5 uur zitten, gelukkig wel in dezelfde trein (als NS meewerkt). Als ik naar mezelf kijk, ga ik nu dan ook steeds minder terug naar het verre Limburg. Toch word je steeds beter met die reizen, het went wel en soms maak je toch wel bijzondere dingen mee in dat lange gele voertuig. De ene zit op zijn telefoon spelletjes te lezen, de ander luistert muziek, weer een ander leest een boek en er is altijd wel iemand die lekker voor zich uit zit te staren. Ik probeer altijd wel wat aan studie te doen, want anders zijn die 2,5 uur echt weggegooide tijd. Hier misschien wat handige tips voor die nieuwe treinreizigers onder ons:

1. Zoek een stiltecoupé als je echt in stilte wilt kunnen studeren (oké redelijk voor de hand liggend maar toch)
2. Zoek van tevoren werk uit waarvoor je niet je boek, collegeblok en laptop nodig hebt, want dat pas niet op zo een minitafeltje in de trein.
3. Ga niet samenreizen, klinkt heel stom en misschien asociaal, maar soms vermijd ik iemand die ik ken in de trein oprecht omdat ik gewoon echt even moet studeren.
4. Lukt het niet meer? Stop ermee en ga lekker muziek luisteren, soms is het gewoon klaar!

Hopelijk hebben jullie er wat aan en kunnen jullie na de treinreis lekker thuis genieten van het weekend!