Wat houden de functies secretaris en vice voorzitter in?!

Hee allemaal!

Ik ga in dit stukje iets vertellen over mijn twee bestuursfuncties: secretaris en vice voorzitter.

Als secretaris houd ik mij bezig met administratieve taken en de communicatie binnen de vereniging. De hoofdtaak van de secretaris is notuleren. Elke bestuursvergadering wordt genotuleerd door de secretaris en dit geldt ook voor de ALV. Doordat ik goed heb leren notuleren, ben ik ook beter geworden in aantekeningen maken tijdens colleges, omdat je beter de hoofdzaken uit een verhaal kunt halen. Daarnaast houd ik de bestuursmail bij en ben vaak de persoon die op mailtjes reageert. Om de dag ga ik naar de postkamer om te kijken of er post binnen is gekomen voor onze vereniging. Als dit het geval is, verwerk ik deze post en verzamel alle post in een georganiseerde map. Als iemand lid wil worden van de vereniging dan voeg ik ze toe aan ons ledenbestand, de mailinglijsten en de verjaardagskalender. Verjaardagskaartjes versturen is namelijk ook een taak van de secretaris, net zoals het versturen van verenigingsblad de Anthropos. Verder ben je verantwoordelijk voor het aanvragen van de erkenning en het profileringsfonds. Dit bovenstaande doe ik allemaal met behulp van mijn vice secretaris Dominique. Ik ben ongetwijfeld nog iets vergeten, maar ik vind de functie secretaris super leuk en zou het iedereen aanraden die affiniteit heeft met mailen en contact met mensen.

Als vice voorzitter ondersteun in de voorzitter waar mogelijk. Zo bespreek en controleer ik de agenda voor een bestuursvergadering. Verder moet je altijd van alles op de hoogte zijn, want je moet de voorzitter te allen tijde kunnen vervangen. Het kan zijn dat je naar een overleg moet, of een praatje/speech moet houden voor een grote groep, of de bestuursvergadering moet voorzitten. Goed contact met je voorzitter is dus erg belangrijk. Ook dit is een leuke functie en zeker aan te raden als jij het leuk vindt om van alles op de hoogte te zijn.

Verder vind ik een bestuursjaar druk, maar heel erg leuk. Je leert ontzettend veel, zoals communiceren en samenwerken met een groep mensen, plannen, nieuwe skills en je leert jezelf beter kennen. Daarnaast is het natuurlijk erg leuk dat je heel veel nieuwe andere mensen leert kennen en leuke uitstapjes maakt. En misschien wel het allerleukste: met je bestuursleden heb je een speciale band voor het leven 😊 <3

Mocht je nog iets willen weten, schroom dan niet om het te vragen aan mij of een van de andere bestuursleden!

Liefs, Maartje