Functies uitgelicht: Commissaris Onderwijs en Commissaris Promotie

 

Jawel, het is eindelijk tijd voor mij om wat toe te lichten over de functies die ik de afgelopen tijd heb beoefend in het bestuur van Mens. Het jaar duurt voor ons nog maar 4 maanden en wij zijn dan nu ook ontzettend benieuwd wie er gaan solliciteren voor Bestuur ‘18!?

Het afgelopen jaar heb ik twee functies gehad, namelijk Commissaris Voorlichting en Promotie. Nu denk je al, waarom staat er in de titel Onderwijs in plaats van Voorlichting? Dit is zo omdat hier iets in gaat veranderen. Wat betreft Commissaris Onderwijs zul je namelijk het komende jaar niet alleen bezig zijn met onderwijsgerelateerde taken, maar ga je je ook inzetten voor de voorlichting. Ik heb het afgelopen jaar met veel plezier verschillende voorlichtingsdagen- en avonden georganiseerd. Hieronder vallen de proefstudeerdag, matchingsdag, bachelor voorlichtingsdag en de masterdag/avond. Ik vond dit altijd super leuk om te doen omdat je echt iets neerzet waar je trots op mag zijn. Je doet dit natuurlijk niet alleen en hebt veel contact met de MNW-voorlichter. Daarnaast zijn er ook nog overleggen met de Mastercoördinator en de Opleidingsdirecteur. Zeker zul je ook nog contact hebben met de Studieadviseur. De samenwerking met de mensen van de opleiding vond ik erg leuk om te doen en dit is dan ook contact met een heel andere insteek dan als je een persoonlijke vraag hebt over je studie. Nu ben je echt bezig met grote belangrijke dingen met betrekking tot MNW en MNS. Naast deze dagen ben je ook nog bezig met de algehele voorlichting, dus denk hierbij aan de website maar ook aan promotiemateriaal. Wat betreft onderwijsgerelateerde zaken binnen Mens, organiseren we een stageavond en de P-in-1 uitreiking en worden er verschillende bestanden bijgehouden die op de website te vinden zijn. Denk hierbij aan het masteroverzicht, minorenoverzicht, honoursbestand en de tentamenbundel. Ook heb je veel contact met de Onderwijsdirecteur, Opleidingscommissie en Studieadviseur. Tijdens mijn bestuursjaar zijn deze laatste taken onderverdeeld onder ons allemaal, dus eigenlijk kun je ieder van ons hier vragen over stellen. Wat ik tof vind aan deze functie is, dat je werkelijk iets bijdraagt aan de vereniging maar ook aan de opleiding die we allemaal doen!

Als tweede functie heb ik de functie Commissaris Promotie met veel plezier uitgeoefend. Natuurlijk kennen veel eerstejaars mij als ‘oma’ van de introductiedagen, welke ik in samenwerking met het introductiebestuur van de VU heb georganiseerd. Ik heb dit met ontzettend veel plezier en enthousiasme gedaan. Natuurlijk beginnen de voorbereidingen al op tijd met bijvoorbeeld het zoeken naar mentoren. Het is echt een week waar jij, maar wel in samenwerking met je bestuur, echt naar toe leeft! Dit is natuurlijk ook de belangrijkste periode voor Mens, want hier moeten we zoveel mogelijk nieuwe leden binnen werven. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk geweest voor de algehele promotie van activiteiten binnen Mens, dit moet natuurlijk allemaal soepeltjes verlopen. Ook leer je goed in InDesign werken (als je dit zou willen), omdat je posters, flyers en boekjes zult gaan maken voor de vereniging en nieuwe leden. Ik vind deze functie vooral erg leuk, omdat je verschillende dingen neerzet waar je echt eigen inbreng in kan hebben. Daarnaast waren de introdagen bijvoorbeeld natuurlijk gewoon fantastisch!

Als laatste wil ik echt mee geven aan iedereen die nog twijfelt of hij of zij nu wel zou moeten solliciteren, dat je het voordeel van de twijfel moet nemen. Ik heb zelf lopen twijfelen als een gek, maar ben zo ontzettend blij dat ik een bestuursjaar doe met de allerliefste mensen die ik ken! Dit wil ik niemand onthouden, naast het feit dat je er zo veel van leert. Wat dat precies is, vind ik persoonlijk moeilijk te bewoorden, maar ik denk dat je je als mens op verschillende vlakken enorm ontwikkeld en dan zeker in de positieve zin!

Hopelijk solliciteer jij en mag ik jou misschien over een tijdje wel gaan inwerken!