Meet the parents Dunja

Dit weekend was het eindelijk weer tijd voor een nieuwe ‘Meet the Parents’ van ons bestuur. Dit keer zijn we met het voltallige bestuur afgereisd naar het Zuiden van het land. De ouders en de broertjes van Dunja wonen namelijk in het verre Limburg en dan wel in het mooie Heerlen.

Suus, Maartje en ikzelf zijn aan het begin van de middag de trein ingestapt. De jongens zouden later volgen. Eerst zagen we erg op tegen de bijna 3 uur durende treinreis, maar achteraf viel het erg mee. We hadden onze laptop bij ons, zodat we onderweg nog wat konden werken. Halverwege liepen we echter tegen een probleem aan: We hadden allemaal honger, maar niks bij ons. Suus kwam met het geniale idee om op het station van Eindhoven de trein uit te sprinten, van alles uit de schappen van de Kiosk te trekken en vervolgens weer terug naar de trein te sprinten. Zo gezegd, zo gedaan. Maartje en ik hoopten dat ze op tijd terug zou zijn en gelukkig kwam dat helemaal goed. Ruim op tijd kwam Suus op haar gemak met haar armen vol broodjes en snoep de coupé weer inlopen. Hier waren we natuurlijk erg blij mee.

Na de treinreis van bijna 3 uur, kwamen we eindelijk aan in Heerlen. Dunja, haar moeder en haar oudste broertje stonden ons al met de auto op te wachten bij het station. We hebben de spullen in de auto gestopt en zijn vervolgens de stad in gegaan. Aangezien we alleen met de meiden uit ons bestuur waren, konden we er een lekker meidenmiddagje van maken. Winkeltjes kijken, theeleuten en echte Limburgse vlaai eten.

Aan het einde van de middag zijn de jongens ook aangesloten en zijn we vervolgens richting het ouderlijk huis van Dunja gelopen. Hier werden we warm welkom geheten door de ouders en twee broertjes van Dunja. De tafel was al prachtig gedekt en we konden bijna meteen aanschuiven. Ze hadden een heerlijke driegangen maaltijd voor ons verzorgd waar we met z’n allen lekker van hebben genoten.
Het diner is echter niet geheel rustig verlopen. Het jongste broertje van Dunja heeft zichzelf met de snijmachine in zijn vinger gesneden, waardoor er na het voorgerecht een bezoekje aan de huisartsenpost werd gebracht. Een aantal hechtingen verder konden we met z’n allen aan het hoofgerecht beginnen, waarna we erachter kwamen dat een rode wijnfles was ontploft door de warmte van de openhaard. Gelukkig viel de rommel mee en konden we vervolgens van een heerlijk nagerecht genieten.

Na het eten was er door Maartje een leuke Pub Quiz gemaakt die het sterrenteam ‘De Hollanders’ bestaande uit Dunja, Stefan en mijzelf werd gewonnen. Deze naam is trouwens niet zomaar ontstaan. Zo werden we door de broertjes van Dunja genoemd. Vervolgens hebben we nog uitgebreid gedanst op de liedjes van Just Dance, om alvast in de stemming te komen voor die avond.

Rond middernacht zijn we naar de stad van Heerlen vertrokken. Het was alweer een tijdje geleden dat we met het hele bestuur waren uit geweest, dus we hadden er allemaal erg veel zin in. We zijn de avond begonnen in de ‘Kromme Toeter’, zijn vervolgens door gegaan naar de ‘Beerkompanie’ en hebben de avond afgesloten in ‘Nr7even’. Eigenlijk hebben we een beetje onze eigen mini kroegentocht in elkaar gezet. Het was ontzettend geslaagd en iedereen heeft het heel erg naar zijn zin gehad. De kroegentocht hebben we wel nog even traditioneel afgesloten bij een Dönerzaak, omdat iedereen na een zware avond stappen erg veel honger had. Vervolgens zijn we door de kou weer teruggelopen en zijn we allemaal ons bedje in gedoken.

Na een kort nachtje hebben we heerlijk met z’n allen ontbeten en was het vervolgens voor Maartje, Suus en mij alweer tijd om richting huis te gaan. Koen en Stefan bleven de middag nog hangen en hebben de omgeving van Heerlen nog even ontdekt.

Het was al met al een ontzettend geslaagd weekend!
We willen de ouders en broertjes van Dunja ontzettend bedanken voor hun gastvrijheid!