Terugblik

Het collegejaar is weer echt helemaal begonnen en de vakantie lijkt lang geleden. De afgelopen periode was voor mij een drukke, maar één van de leukste van dit bestuursjaar tot nu toe. De periode heeft voor mij in het teken gestaan van eerstejaars introduceren aan Mens, cobo’s, de carrièredag en het zoeken naar een nieuw bestuur.

Vanwege de zoektocht naar een kandidaatsbestuur is er nog geen bericht besteed aan het fantastische introductieweekend. Met het gehele bestuur Halman ’17 zijn we samen met eerstejaars en de weekendcie afgereisd naar Assen om een weekend vol activiteiten te beleven. We hebben dit weekend zoveel gedaan dat ik dit niet allemaal kan benoemen, maar voor de sfeerimpressie wil ik één activiteit uitlichten. Op zaterdagmiddag zijn we naar belevingspark Joytime geweest. In dit park kun je boogschieten, kanoën, mountainbiken, vlotten bouwen en meer. Ondanks de brakheid die bij de één meer aanwezig was dan bij de ander hebben we ons hier als een kind vermaakt.

Vorig collegejaar heb ik naast het bestuur veel tijd besteed aan roeien. Dit heeft aan het eind van het seizoen zich beloont door het winnen van de competitie, wat een super ervaring was! Door de vele trainingen kon ik niet altijd de activiteiten met broertjes verenigingen bijwonen wat ik jammer vond. Aan het begin van vorige periode heb ik daarom besloten om bij alle activiteiten met broertjes aanwezig te zijn, voor zover mogelijk. Het bijwonen van cobo’s en het contact dat je hiermee krijgt met de broertjes verenigingen vind ik erg leuk! Ik ben daarom ook blij dat ik hier nu meer tijd voor vrij heb en kijk uit naar een volgende cobo. Ook kan ik aan de komende Mens-besturen aanraden om het contact met broertjes goed te onderhouden.

Omdat er veel berichten over het kandidaatsbestuur zijn langskomen zal ik dit niet hoeven toelichten. Daarmee kom ik op mijn laatste focuspunt: de carrièredag. Na maanden voorbereidingen zal aanstaande woensdag 8 november de vijfde carrièredag van MNW plaatsvinden. Ik kijk erg uit naar deze dag, omdat ik graag het eindresultaat wil zien. Met de voorbereidingen ben ik erg trots om mijn commissie welke ook in de vakantie zich heeft ingezet. Na de vakantie hebben we vijf nieuwe eerstejaars mogen verwelkomen, waardoor Extern nu één van de grotere commissies is van Mens. Dit brengt voor mij als voorzitter nieuwe uitdagingen met zich mee, maar de eerstejaars zijn met hun inzet een echte aanwinst voor de commissie.

Afgelopen periode was kortom één van de leukste tot nu toe. Ik hoop dat de komende periodes ook zo zullen zijn en dat het kandidaatsbestuur soortgelijke periodes mee gaat maken. Rest mij nog te zeggen dat ik iedereen hoop te zien op de ALV van 21 november waarop ik natuurlijk uitgebreid zal vertellen hoe de carrièredag was verlopen.