Het heerlijk avondje is gekomen…

 

Dit weekend is natuurlijk het weekend voor 5 december, dus ook wel gezegd het heerlijk avondje van Sinterklaas.

Veel mensen hebben dit weekend Sinterklaas gevierd met vrienden of familie. Net als ik, afgelopen zaterdag kwam ik met mijn gezin en andere familieleden bij elkaar om elkaar te overladen met gedichten en cadeautjes. Daarnaast hebben wij nog een extra traditie in de familie zitten en dat is het maken van een ouderwetse surprise voor degene die jij hebt getrokken. Aangezien ik in Amsterdam nou niet bepaald veel knutselspullen heb liggen, kwam het voor mij aan op een paar uur op zaterdagmiddag bikkelen met karton, papier, stiften en lijm. Ik had namelijk mijn nichtje getrokken die fan is van Harry Potter. Zo heb ik haar een van de nieuwste boeken cadeau gedaan en aan de hand hiervan een knutselwerk gebouwd.

Met een beetje doorwerken is het mij gelukt om alles af te krijgen. Hetgeen waar ik persoonlijk de meeste moeite mee heb is toch dat gedicht. Mijn rijmkunsten zijn kortgezegd gewoon waardeloos. Zonder de hulp van rijmwoordenboek.nl kan ik het wel vergeten. Ik had dit jaar nog een half uur, dus de druk zat er behoorlijk achter. Ik heb gepoogd alles te laten rijmen, wat uiteindelijk nog aardig gelukt is ook!

De avond zelf was wat mij betreft hartstikke gezellig, ik heb een enige roeiboot gekregen gemaakt door mijn pa. Iedereen heeft echt wel zijn best gedaan en ging met een tevreden gevoel naar bedje toe.

Voor zaterdag dacht ik echt, zo een surprise doe ik nooit meer! Maar eigenlijk is het stiekem toch wel leuk weer elk jaar.

Gelukkig is Sinterklaas het land nog niet uit en kan ik nog een paar avonden genieten van gedichten en cadeautjes met andere mensen. Nu zit ik weer lekker in de trein en kan ik verder werken aan de volgende…

In de Mens-kamer liggen de komende dagen natuurlijk nog de pepernoten op tafel. Wel liggen ze in een afgesloten bakje om tegen de muizen te beschermen. Maar neem vooral voordat het te laat is.