JOEHOEEEEEEEE!

Joehoe allemaal,

Wat leuk dat jullie de tijd nemen om eventjes deze prachtblog te lezen, wel met gevaar voor eigen leven aangezien ik nog nooit zoiets heb gedaan en van nature nu niet echt een schrijver maar meer een prater ben. Ik ben soms stil, maar als ik wat bier op heb en ik ben op mijn gemak dan kom ik helemaal los. Zo kreeg ik afgelopen week tijdens het prachtvak  Studie en loopbaan te horen dat ik humoristisch ben. Misschien is dat zo’n karaktereigenschap die je zelf niet doorhebt, maar daardoor juist extra leuk is om te horen te krijgen dat het wel zo is.

Met wat biertjes op schaam ik me voor vrij weinig dingen en ga ik hele rare dansjes doen heb ik zo vernomen van een aantal mensen. Helaas was hier ook beeldmateriaal van en denk ik dat ik niet kan ontkennen dat dit inderdaad zo is. Gelukkig bestaat er zoiets als Snapchat waarbij je de volgende dag alles kan terugkijken van wat een ander je gestuurd heeft (echt super…) en zie je wat je zelf hebt aangericht.

De eerste twee dagen van deze week waren al meteen erg druk. Op maandag hadden we de COBO van MFVU en dinsdag de Après-ski borrel met veulll Flügel. Beide waren erg geslaagd en vooral op de Après-ski kunnen we tevreden terugkijken. Op de borrel merkte ik al meteen wat voor verantwoordelijkheidsgevoel het bestuur je geeft. Tijdens de borrel waren de lampen boven de bar gebombardeerd tot een soort boksballen en het enige gevoel wat ik had was ohjeeee, dadelijk vliegen ze door de ruimte. Eerder had ik hier smakelijk om kunnen lachen, maar nu was er een gevoel in me wat naar boven kwam waarvan ik niet wist waar het vandaan kwam.

Toch is alles nog wel wennen en moet je met veel meer dingen rekening houden dan je op voorhand bedenkt. Zo moet je niet vergeten je huissleutels uit de BK te halen wanneer de VU sluit, moet je vooral niet vergeten je brood op te ruimen wanneer je weggaat en moet je, ik spreek uit ervaring, geen hele aparte opmerkingen maken. Zie de titel zeg maar….zoiets krijg je namelijk nog erg vaak te horen 😉. Maar ook serieuze zaken zoals de menskamer netjes houden, studenten helpen met vragen en afspraken maken horen erbij.

Ik ben nu ongeveer drie weken penningmeester en het is wennen geweest, maar ik had het nu al niet willen missen. Zoveel mensen die je ontmoet, dingen die je leert doen en vergaderen. Ondanks dat we elkaar binnen het bestuur pas kort kennen, is er nu al een hele goede band en leer je de mensen uit je bestuur heel anders kennen. Zo heeft onze voorzitter een hartje van goud en kan onze commissaris Mens-kamer heel goed biertjes drinken en heeft de communicatie-skills van een pro.

Voor nu is eventjes mijn inspiratie op en zit mijn lange treinreis er bijna op. Ik hoop dat jullie deze blog met plezier hebben gelezen en ik zie jullie snel!

Houdoe!

Xxx Maaike