Keuzes, keuzes, keuzes

Hoi allemaal!

Toen ik een paar maanden geleden me aan het oriënteren was op of ik in het bestuur wilde, heb ik aan een paar oud-bestuursleden gevraagd wat zij naast alle voordelen, de nadelen van een bestuursjaar vonden. Een greep uit de antwoorden die ik kreeg: openen om half negen ‘s ochtends na een iets te gezellige borrel, bestuursfoto’s maken met korte rokjes en dunne panty’s aan in de winter, en.. om de zoveel weken een bestuursblog schrijven.

Een bestuursblog mag dus blijkbaar over van alles gaan. Bijvoorbeeld over wat je de afgelopen week hebt meegemaakt. Mijn week was helaas niet erg spannend, ik heb een tentamen gehad en ik ben verder een paar dagen ziek geweest. Dus moest ik iets anders kiezen om over te schrijven. Dat was lastig, want als er iets is waar ik niet goed in ben is het keuzes maken. En dan vooral als je binnen een korte tijd die keuze moet maken. Grote keuzes waar je langer de tijd voor hebt gingen me daarom meestal wel makkelijker af: welke studie, of ik in het bestuur wilde en welke functie ik wilde hoefde ik zelfs niet lang over na te denken (al moet ik zeggen dat ik helemaal geen idee heb als je me vraagt wat ik later wil gaan doen). Maar het zijn de kleine keuzes waar je minder tijd voor hebt die lastig zijn: Wat doe je vandaag aan? Wat neem je voor ontbijt? Ga je wel of niet rennen voor de metro die net aan komt rijden? Ga je leren of netflixen? (oke nee die is snel gemaakt haha). Wat neem je van die superlange kaart met alleen maar lekkere dingen? Ik heb al zo vaak gehad dat iedereen aan tafel al iets had gekozen, maar ik nog aan het stressen was om iets te kiezen omdat ik de ober al zag aan komen lopen. Kortom, keuzes maken blijft lastig.

Maar, om terug te komen op het begin, naast de nadelen die de oud-bestuursleden aan mij vertelden, waren er gelukkig natuurlijk ook heel veel voordelen. Je leert nieuwe mensen kennen, hebt een superleuke tijd met je bestuursleden, en je leert meer dan je dacht dat je nog had kunnen leren. Ik hoop dat keuzes maken een van die dingen zal zijn 😊

Als laatste wil ik even zeggen dat ik (voor nu) de bestuursblog nog niet als een nadeel ga beschouwen. Het lijkt me namelijk echt heel erg leuk om de blogs van mijn bestuursleden te gaan lezen. En dan vooral over een paar jaar alles nog eens terug te kunnen lezen over het jaar waarvan ik er vertrouwen in heb dat het een hele mooie gaat worden. Ik hoop dat jullie er net zoveel van gaan genieten als ik!

Liefs,

Renske