TOP SECRET: Masterplan

Lief dagboek,

Ik beken, ik probeer de Mens-kamer te veranderen in een plek waar ik permanent zou kunnen wonen. Mensen hebben al opmerkingen gemaakt over de eerste stappen van mijn masterplan, dus nu wordt het tijd om zoals elke goede supervillain de rest van het plan uitgebreid toe te lichten in een dagboek-achtig verhaal mocht ik vroegtijdig verdwijnen.

Wat is het eerste wat je in een huis nodig hebt? Sloffen en eten. Zie aan, de eerste stappen die al gezet waren op de weg naar een goedkope woning in Amsterdam. De hele koelkast vulde ik met mijn eigen eten, ik bakende mijn territorium af met mijn sloffen. Volgende stap was het volledig overnemen van de koelkast, en het naar mijn hand zetten van het streepsysteem voor een oneindige toevoer aan chocorepen. Dit moest echter wachten; ik moest oppassen voor argwaan onder de leden. Zoveel rondgehang in de ledenkamer kon alleen maar vragen oproepen, maar mensen zouden me niet verdenken als ik het bestuur zou infiltreren, die hóren natuurlijk bij Mens te ‘leven’. Een ultieme vermomming. Binnen deze functie kon ik bijvoorbeeld goed lobbyen bij de Commissaris Mens-kamer voor een beter koffiezetapparaat. Ik kon voorstellen om een TV in de ledenkamer op te hangen zodat ik niet meer op mijn kleine laptopscherm hoef te Netflixen. De laatste stap zou zijn om een ander slot te installeren zodat ik de enige was met toegang tot de kamer.

Hopelijk heeft nog niemand mij door. Als iemand het toch in de gaten krijgt zal ik gedwongen zijn diegene de mond te snoeren. Tot die tijd zet ik mijn snode list gestaag voort.

Wisse