Blogsessie

Dames en heren, welkom bij de blog van vandaag. Over drie weken is de vakantie alweer aangebroken en het weer begint al zomerse temperaturen aan te nemen. Dit betekent echter nog niet dat we al non-stop lekker mogen luieren en van het mooie weer mogen genieten. Velen van ons zijn namelijk nog bezig met projecten of stages om dit studiejaar goed af te ronden. De laatste loodjes zijn altijd het zwaarst, maar als het zonnetje schijnt en de thermometer de 26 graden aantikt, zijn die loodjes toch wel heel erg zwaar. Laten we dus een momentje stilstaan bij deze hardwerkende strijders en ze een hart onder de riem steken. Er zal nog even hard gewerkt moeten worden, maar het eind is in zicht!

Gelukkig is er tussen al deze hectiek een weekend van rust en vermaak: het Zeilweekend. Hoewel ik al jaren met mijn eigen motorbootje op het water te vinden ben, heb ik nog nooit in een zeilboot gezeten. Als ik op het internet tips and tricks over zeilen op zoek, kom ik al snel termen tegen als hogerwal en lagerwal, loef- en lijzijde, oploeven en afvallen en ga zo maar door. Ik ben bang dat dit een stuk ingewikkelder gaat worden dan gasgeven en de juiste kant op sturen en van het lezen over de man overboord manoeuvre word ik ook niet bepaald geruster. Gelukkig gaan er een aantal ervaren zeilers mee die ons alles gaan vertellen over het reilen en zeilen (leuke woordgrap) van een zeilboot dus heb er vertrouwen en vooral heel veel zin in.

Dit is alweer de laatste blog van mij voor de zomer, dus ik wens jullie bij deze allemaal alvast een fijne vakantie!