Klaar om te wenden?

Lieve mensen,

Het fok, de schoot, de gaffel en gijpen. Geen idee waar ik het over heb? Dan zou ik volgend jaar zeker mee gaan op Zeilweekend!

Al zou het – als je me nu op een valk zet en me het water op stuurt – finaal mis gaan, heb ik toch best wel wat over zeilen geleerd dit weekend. Bijvoorbeeld dat je, als je ‘klaar om te wenden’ hoort, NIET op moet gaan staan. Ook heb ik geleerd dat ik persoonlijk niet echt (lees: totaal niet) een zeeheld ben. Hoe schuiner de boot hoe enger ik het vond, ook al is me door verschillende mensen verteld dat een valk toch écht niet om kan gaan. Dat ik het eng vond was ik even vergeten, omdat ik vorig jaar met windkracht -5 en volle zon lekker op het dek lag te chillen (dat noemt men in zeiljargon blijkbaar een ‘dekslet’, ook weer wat geleerd). Je kan me beter op een sloep zetten met een picknickmand en een glaasje wijn 😊

Ik heb daarnaast niet alleen dingen over zeilen geleerd. Ik heb geleerd dat het niet verstandig is om een wegwerpbarbecue op een bierkratje te zetten, dat bierkratjes ook als stoelen gebruikt kunnen worden (mits je in het bezit bent van zo’n leuk opblaaskussentje als ik), iets over eenden en wokkels, en dat er heel veel synoniemen zijn voor deze wokkel.

Tussen alle leermomenten door was het een heel leuk, maar vooral écht heel gezellig weekend. Ik heb veel gelachen en genoten van iedereen. Ondanks dat zeilen niet helemaal mijn ding is, zou ik volgend jaar zeker weer mee gaan.

Liefs van jullie dekslet